De trad wife bijbel of de handleiding voor de antifeminist.

feministforever 17 juni 2024
Een fragment ter verduidelijking. p127-128
‘Colin en Jill zijn vijf jaar geleden getrouwd. Na hun huwelijksreis beschreven ze hun seksleven als ‘ongelooflijk fantastisch’, en ze gingen altijd ‘als beesten tekeer’. Toen Jill zes maanden zwanger was, ging hun relatie bergafwaarts. Ze vond dat ze er dik, slonzig en onaantrekkelijk uitzag. Ze begon seks uit de weg te gaan; ze zei tegen Colin dat ze zich niet lekker voelde, hoofdpijn had of ze scheepte hem af met:’morgen misschien’. …. Colin voelde zich afgewezen. Door zijn frustratie over het gemis aan seks begon hij wrok te koesteren- hij voelde zich niet meer mannelijk. Hij vatte haar emotionele uitbarstingen als persoonlijke aanvallen op, en zij zag zijn boosheid als bewijs dat ze er dik en onappetijtelijk uitzag. Toen de baby geboren was, ging het van kwaad tot erger. … Colin kreeg een relatie met Alison van zijn werk en Jill ging bij hem weg. Ze woont nu alleen met haar zoontje. Colin moet elke cent omdraaien om Jill en haar kind te kunnen onderhouden en een nieuw leven op te bouwen.’

Sta me toe dit laatste stukje even te herformuleren:
Colin koos er dan voor zijn vrouw te bedriegen en liet haar en ZIJN kind in de steek. Jill woont nu alleen met HUN zoontje. Advocaten hebben er voor moeten zorgen dat Colin toch nog een beetje zijn verantwoordelijkheid draagt waardoor hij nu zijn deel van de kosten voor de opvoeding van ZIJN kind bijdraagt.’

Meer recensies van feministforever