Alice in wonderland
Het boek begint als Alice een konijn met een horloge ziet. Alice volgt het konijn. Dan valt ze in een konijnenhol, en komt dan in wonderland terecht. Dat is een wereld die normaal lijkt, maar eigenlijk is alles er anders. In wonderland komt ze erg bijzondere wezens tegen, zoals een pratend konijn en een koningin die altijd iedereen wil onthoofden. Alice beleeft daar allerlei bizarre avonturen, zoals dat ze onderdeel wordt van een levend schaakspel, en ze een geheimzinnige kat tegenkomt.
Ik vind het een origineel boek, omdat je niet elke dag een boek leest over een meisje dat in een konijnenhol valt, en in een andere wereld terecht komt. Maar soms is het een beetje ingewikkeld en moeilijk te volgen. Dat komt omdat het boek soms over totaal andere dingen gaat, dan waar het daarvoor over ging. Het boek speelt zich af in een wereld die lijkt op de onze, maar toch gaan veel dingen toch anders dan in onze wereld. De hoofdpersoon is het meisje Alice. ze is ze is zelfverzekerd en nieuwsgierig, maar soms ook brutaal. Ze heeft een kat genaamd Dinah. In dit boek heb ik geleerd dat de wereld niet alleen goed is hoe jij hem kent, maar dat het ook heel interessant kan zijn als dingen / mensen anders zijn/gaan dan hoe jij het gewend bent.
Mijn advies is om dit boek zeker te lezen als je van fantasierijke boeken houdt, waarbij je helemaal wordt meegezogen in het verhaal.