Belangwekkend boek

Friso 06 augustus 2025
Dit boek was voor mij een echte eyeopener. De mens handelt niet rationeel, hoewel onze samenleving wel op ratio is gebouwd. Door middel van wetenschappelijk onderzoek laat Kahneman zien dat ons snelle brein (systeem 1) meer invloed heeft dan we denken. Bijvoorbeeld dat rechters aan het begin van de ochtend gemiddeld anders oordelen dan aan het eind van de ochtend.
Communicatie verloopt met name via systeem 1, goed om te beseffen. Dit werk van Kahneman is voor iedere beleidsmaker en communicatie-expert een must-read. Het tweede deel is wat taaier omdat daarin veel statistische onderzoeken worden beschreven. Niettemin een favoriet boek voor mij.

Meer recensies van Friso