Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

uit het leven van een sympathieke struikelaar

geertlageveen 23 april 2023
Komop, laat je horen, verzet je, geef tegengas. Dat wil je Herman voortdurend toeroepen gedurende het kleine jaar dat je hem volgt na de scheiding van zijn vrouw. Maar Herman is een onzekere man, ietwat gemakzuchtig, die zich makkelijk weg laat cijferen en eindeloos veel gedachtes heeft voor hij tot een daad overgaat. Maar hij heeft je volledige sympathie en het is knap van van Bree dat hij lang wacht met zijn struikelende held te laten doen wat je hem toeroept. Als hij hij eenmaal voor zichzelf opkomt eindigt dat in een gevoelvolle apotheose. Ik kan dit geestige boek van harte aanraden. Ik heb het in ieder geval in een ruk uitgelezen met een grote glimlach op mijn gezicht.

Reageer op deze recensie

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.