Prachtig avontuur

Gertie203 Gertie203
24 mrt 2025

Ik begon meteen met lezen toen ik het verhaal in handen had, en als lezer werd ik meteen meegenomen in een andere wereld, een wereld die wij niet goed kennen maar die toch vertrouwd wordt naarmate het verhaal verder gaat.
We leren de mooie roodharige Theresa aka Terry kennen , die is opgevoed in een streng engelse familie in Texas van 1850. Er komt een ontmoeting tussen de engelse en de oorsponkelijke bewoners vd comanche wat uitmondt in een bloedbad waar Theresa de meeste van haar familie verliest, maar ook haar zielsverwant leert kennen. Ze redt het leven van Kwasiyaa, een man van de Conanche stam, en samen gaan ze naar zijn stam. Daar leert Theresa een heel ander leven kennen.
Ze komt er ook achter dat ze een gave heeft die ze in dienst zet om de stam te helpen.
Kiest Theresa om terug te gaan naar haar bestaan die veilig is en die ze kent, of kiest ze voor dit nieuwe leven wat zo veel vrijer lijkt.
Ik vond het een heerlijk avontuur die fijn te lezen is. Het is een pittig verhaal met romantiek drama maar ook de ethische vraagstukken die vandaag de dag zeer actueel is.
Dit is het eerste volledige boek wat ik van deze schrijfster las en ik ben fan.

Meer recensies van Gertie203