Veel onderwerpen, weinig de diepte in.
Er wordt in het boek een heel gamma aan onderwerpen aangesneden, maar ze gaan nergens echt diep. Van de wat meer technische zaken was heel veel al bekend bij me. Daarom was mijn hoop op psychologie en filosofie gericht. Twee grote onbekende terreinen voor mij. Helaas is mijn inzicht in deze twee onderwerpen door "Het omgekeerde is ook waar" niet veel groter geworden dan het al was. Daarnaast is er eigenlijk ook weinig behoefte ontstaan bij mij om me veel te gaan verdiepen in deze twee onderwerpen. Leesclub lid Inge heeft me bij filosofie nog gewezen op een boek dat me wel interessant lijkt Politieke stiltes, van Eva Meijer: https://www.hebban.nl/boek/politieke-stiltes-eva-meijer
Voor mij blijft "Het omgekeerde is ook waar" toch meer een boek dat op mijn nachtkastje ligt om eens een stukje in te lezen als de zin ontbreekt om een lang(er) stuk tekst tot me te nemen, zoals ik al meerdere malen heb aangegeven gedurende de leesclub.
Heeft het mijn perspectief doen veranderen, zoals het tweede deel van de titel beloofd? Voor mij niet, daarom krijgt het boek van mij 3*.