Aanrader!
Oh, was ik maar… is een prentenboek geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar en ouder. Als afgestudeerd pedagogisch medewerker en maatschappelijk werker weet ik zowel theoretisch als uit de praktijk hoe belangrijk thema’s als zelfacceptatie en identiteit zijn in de ontwikkeling van jonge kinderen. Dit boek raakt precies die kern.
Wat Oh, was ik maar… bijzonder maakt, is hoe luchtig het geschreven is, met rijmpjes en fruitige afbeeldingen die de aandacht van kinderen vasthouden. Tegelijkertijd draagt het een krachtige boodschap uit van zelfacceptatie en identiteit. Dit levert niet alleen een grappig en speels verhaal op, maar biedt ook een waardevolle kans om met je kind in gesprek te gaan over wie hij of zij is.
Een aanrader voor ouders, opvoeders en professionals die op zoek zijn naar een warm en betekenisvol verhaal over zelfbeeld, identiteit en het vieren van wie je bent.