Duivelsdal

Gogereads Gogereads
28 mrt 2022

Om te beginnen sprak de kaft van Duivelsdal me heel erg aan. Wat een spannende cover is er gemaakt, zeg. Het was de eerste keer dat ik iets las van Ulrika Rolfsdotter en het verhaal is kennelijk gebaseerd op een oude moordzaak. Daarnaast is Duivelsdal het eerste deel in een nieuwe serie, waarin Annie Ljung de hoofdrol heeft.
Het verhaal begint met Annie die naar Lockne rijdt, een klein Zweeds dorp. Het sneeuwt en Annie heeft geen zin om naar het dorp te gaan, op bezoek bij haar moeder die ziek is. Al snel blijkt Annie een geschiedenis in Lockne te hebben, waar ook het litteken in haar nek mee te maken heeft. Beetje bij beetje wordt hierover meer prijs gegeven.
In het drop blijkt haar nichtje Saga plotseling verdwenen te zijn en Annie helpt mee met zoeken. Ze blijft langer als de politie op een dood spoor komt te zitten en Annie komt er achter dat Saga niet zo lief is als iedereen schijnt te denken. Een ander meisje wordt gevonden in een drugscoma en Annie begrijpt dat ze dieper zal moeten graven om de waarheid te achterhalen.
Een heel sterk boek, met mooie achtergronden van de personages die zo echt tot leven komen. Deel 1 is een feit, maar de rest mag van mij snel volgen.

Meer recensies van Gogereads