Ultieme comfort-boek

GrannyTerror 22 maart 2024
Deze briefroman (met titel waar ik elke keer over moet nadenken om hem correct uit te spreken) wist me meteen te bekoren met haar aandacht voor personages met diepgang. Het is moeilijk om niet mee te voelen met de belevenissen van de bewoners van het eilandje Guernsey tijdens Tweede Wereldoorlog, en hun latere contact met het hoofdpersonage van dit verhaal.
Voor mij was dit boek als een kop warme chocolademelk dat je drinkt als je ingeduffeld voor de open haard in je meest comfortabele zetel zit.
Ik heb sindsdien nog gezocht naar een gelijkaardig boek, maar helaas is de zoektocht nog lopende ;-)
PS: de Netflix-film doet dit boek allerminst eer aan, dus schrijf het niet meteen af als je de film maar niets vond

Meer recensies van GrannyTerror