Voor elkaar gemaakt

Gtaa13 Gtaa13
10 mrt 2022

"De wolf en de raaf zijn door de geschiedenis heen samen afgebeeld in folklore en mythologie,maar hun band is meer dan zomaar een legende."

Terwijl je dit boek leest kom je alles te weten over symbiose. ( twee of meerdere organismen die volledig op elkaar zijn afgestemd) . De technische woorden die je erg veel over biologie leren zoals predatoren, driedelige symbiose worden grondig en op een makkelijke manier uitgelegt ook wordt het leuker gemaakt door grote illustraties.
Met maar liefst 60 hoofdstukken over wonderbaarlijke symbiose kom je alles te weten waarom twee dieren of één dier en één plant samenhoren. Zo leer je bijvoorbeeld waarom raven de wolven volgen maar ook dat de wolven heel wat hebben aan de raven een perfecte samenwerking dus en niet alleen een mythe.

Het boek is niet alleen stimulerend om te lezen maar verbetert de kennis van symbiose in de wereld van biologie. En daarom zou ik dit boek aanraden om magische, reëele verbanden tussen verschillende organisme op een duidelijke manier uitgelegt te krijgen.

Meer recensies van Gtaa13