Advertentie

Gisteren boek binnen vandaag uit. Dit zegt al heel wat.
Verhaal grijpt mij aan. Dit verhaal over hechte zussen waarvan één zware psychische aandoening als suïcide krijgt.

Iemand die het leven niet meer aankan ze vecht ervoor maar dat kost haar zo veel moeite . Ondanks dat niemand in de omgeving aan de buitenkant kan zien.
Haar zus melody die ervoor haar is, samen met andere zus / ex man/ kinderen . Een zware strijd soms bijna onbegrijpelijk wat er precies de reden is waarom iemand echt niet meer wil. Zo roept Francine ook steeds dat ze dood wilt.

Melody staat als zus klaar, met haar onvoorwaardelijke liefde, begrip probeert ze mooie herinnering samen als zussen te beleven. Naast haar hectische leven als moeder/werkende vrouw. Is ze er ook heel veel voor haar zus
Dat lees ik dan ook tussen de dood en de begrafenis van Francine. Wat er op haar afkomt op een automatisch piloot alles proberen regelen met een vers bloedende hart in haar handen!
Het mooi van dit einde is , dat Francine veel in beweging heeft gebracht. Ondanks dat ze er zelf niet meer is. Gaat melody haar eigen leven na. Zo verandert haar manier van denken.. ze let op de communicatie tussen haar en haar ouders. Ze twijfelt aan haar eigen relatie die ze dacht dat het goed was. Ze maakt andere keuzes. Die dichtbij haar hart staan

Ontroerend . Emotioneel. Veerkracht.
Aanrader

Reacties op: emotioneel / krachtig boek

9
Helemaal dood bestaat niet - Erika van Dalen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners