Op en top spanning en sensatie
Violet is een iel en breekbaar meisje en dat wordt er door iedereen ook ingewreven. Haar moeder dwingt haar om het rijderskwartier in te gaan en daar gaat Violet een heftige tijd tegemoet. Wie kan ze vertrouwen? Zijn haar vrienden wel haar vrienden?
De personages in dit boek zijn super goed uitgedacht. Je merkt meteen of je bij iemand een goed gevoel hebt of juist niet, maar dit kan ook goed beginnen en dan ineens helemaal omslaan. Het is daarom ook zo fijn dat dit boek vanuit de ik-persoon is geschreven. Je maakt alles mee door de ogen van Violet.
De world-building is ook erg goed, ze laat niet teveel los, maar genoeg om je er een mooi beeld van te kunnen vormen. Je eigen wereld met daarin alle personages en draken. Het helpt dat er een kaart voorin het boek staat die je af en toe kunt raadplegen als er een plaatsnaam naar voren komt.
De schrijfstijl is ook erg fijn, de vertaling is alleen een stuk minder en er zitten ook aardig wat typefouten in, namen die verkeerd zijn geschreven bijvoorbeeld. Woorden die niet kloppen. De grammatica klopt overigens wel, voor zover ik kon lezen. Het verhaal is vlot, soms in de actiescenes heel vlot dat ik soms even een stukje opnieuw moest lezen om het helder in beeld te krijgen.
Het plot is niet perse heel heftig of iets dergelijks en daarom vraag ik me af of dit boek wel bijna 600 blz had moeten zijn of dat het ook korter had gekund. Nogmaals leest het heel vlot (als je de tijd hebt), maar ik vermoed dat het vlotter had gekund.
Dit is echt romantasy en ik houd daarvan, geeft toch ook weer een boost voor mij... ;)