Wonderbare reis
Een mooi verhaal over Nils, de dierenhater die verandert in een kabouter die die alles doet voor de dieren die hij tegenkomt. Nils gaat mee met Marten, een gans die op zijn boederij woont. Samen sluiten ze aan bij een groep ganzen die op weg zijn naar het noorden. Ze beleven heel veel avonturen, grote en kleine avonturen. Nils hoort tijdens zijn reis op de vele plaatsen waar ze stoppen om uit te rusten of tijdens spannende avonturen veel mooie en boeiende verhalen die gaan over mensen, dieren, reuzen of gebeurtenissen. Het leek soms haast een sprookjesboek door al die extra verhalen. De illustraties zijn schitterend: net echt en goed passend bij het verhaal . Toch kostte dit verhaal me veel moeite om door te komen. Of dat nou aan het verhaal ligt of de lengte of de soms wat langdradige stukken durf ik niet te zeggen. Sommige delen waren lang en langdradig en boeiden mij gewoonweg wat minder dan andere delen. Daarbij komt dat de heenreis naar het noorden heel veel tijd kostte, de terugweg naar het zuiden ging ineens heel snel..