Vrolijke versjes over beroepen
Heel goed boek om in te zetten tijdens de Kinderboekenweek 2021 (=thematitel) of als je gewoon diverse beroepen behandelt (of één specifiek thema, dan trek je voor dat ene specifieke versje dit boek gewoon uit de kast!).
Versjesboek met 34 versjes over diverse beroepen (in eerdere versies van dit boek stonden 35 beroepen...). De versjes hebben allemaal hun eigen vorm, sommige met rijm, andere niet. Er wordt veel met taal gespeeld in dit boek! Beginrijm, eindrijm en natuurlijk speels weergegeven op de bladzijde. Het ene versje is aandoenlijk zoals Dokter ( '...en als het geen van alle helpt...geef ik er een kusje op') en een ander versje is weer grappig, zoals Moeder en Kok.
Wat wil jij later worden? Naast de wat voor de hand liggende beroepen zoals fotograaf, dierverzorger, juffrouw (waarom geen meester?) staan er ook wat minder bekende beroepen in zoals pretparkdirecteur en diepzeeduiker. Veel beroepen passen echt bij wat kleuters willen worden. De versjes zijn ook echt vanuit het oogpunt van de jonge kleuter geschreven. Bijvoorbeeld:
Postbode
Ik ben van de post
Ik heb de pest
Aan boze brieven
Bozen brieven stuur ik terug
Ik bezorg de lieve
Alleen de lieve brieven
Kinderen krijgen dus niet alleen maar meer informatie over het beroep zelf. Goed passend bij de leeftijd. Soms wel wat ouderwets, want de strippenkaart bestaat natuurlijk niet meer...
De illustraties zijn vrolijk, grappig en groot. Ze passen erg goed bij het versje.
Tips voor thuis of in de klas: doe-tips en tekenworkshops op www.miesvanhout.nl. liedjes bij 11 versjes zijn te vinden op o.a. Spotify. Je kunt dus alle kanten op met dit boek!