Een heel overzichtelijk informatief boek met ontzettend veel dieren en planten met speelse uitleg en prachtige illustraties. Ontzettend leerzaam, want er staan planten, struiken en klimmers in, maar ook gewassen, tuinbloemen, insecten en watervogels. Er is ook een heel duidelijk register en achterin vind je een lijst waarin je kunt aanvinken wat je op je ontdekkingstocht hebt gezien of welke planten of dieren je kent; welke schatten ken jij?

In dit boek vind je meer dan 100 soorten uit Nederland en Belgiƫ vogels, planten, insecten, zeedieren, paddestoelen en nog veel meer. Het boek bevat ontzettend veel soorten die je tegen kunt komen in de tuin of in het bos.

Elk hoofdstuk wordt ingeleid met een heel kort stukje informatie en een hele mooie illustratie erbij. In het hoofdstuk zelf vind je heel veel verschillende soorten dieren of planten die aan de hand van illustraties en tekst worden toegelicht. Zo staan er heel veel pijltjes bij de illustraties zodat je precies kunt zien wat wat is.

De vormgeving van het boek is ontzettend aantrekkelijk, wat mede komt door de prachtige illustraties gemaakt door Peter Fannes.

Een heel handig boek om achter in de klas te hebben als naslagwerk, maar ook om in te zetten bij de natuurlessen. Bij buitenlessen Ć©nbinnenlessen. Lessen over dieren en planten. Lessen waarin je verder wilt ontdekken wat een dier doet, hoe en die eruit ziet, waarvoor een plant dient, hoelang een plant kan worden, waar die groeit, wanneer die groeit.

Elk bladzijde is opgebouwd aan de hand van 'waar' (waar vind je het dier) en 'het jaar' (wanneer kun je ze zoeken en dus zien) en een 'breinlijmklem'(een manier om iets over het dier of de plant te onthouden). Ook vind je erg vaak 'doen' (wat je ermee kunt doen) en 'niet verwarren met' (dubbelgangers) en natuurlijk veel meer informatie. Maar de basis is bij elk dier en bij elke plant precies gelijk.

Voorbeelden van dieren en planten: de wilde eend, de stekelbaars, muisjesmos, de huisvlieg, de bruine kikker, de paling, de stuifzwam, de vliegenzwam, de spreeuw, de berk, tarwe, de uil, klimop en een pissebed.

Reacties op: De natuur in!

6
Soortenschat - Geert-Jan Roebers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken