Vol van coming of age perikelen en de schreden op het pad van de liefde voor het gelijke geslacht. Herhaal ze honderd malen: alle malen zal ik wenen...

HansS 20 juni 2025
Als homo man die 40 jaar geleden zijn coming out beleefde zou je zeggen dat ik inmiddels wel genoeg coming of age / coming out verhalen van jongens/mannen gehoord zou hebben. Blijkbaar niet. Ieder verhaal is uniek: zeker als het zo goed is beschreven als door Stijn de Vries in zijn debuut! Ik werd volledig meegenomen in de twijfels, de ontkenning, de angst maar ook de moed, het geluk en het genot van de beide jongens. Ik betwijfel of jonge lotgenoten het te expliciet vinden. Deze tijd is gelukkig nog open over wat er allemaal kan gebeuren tussen twee jongens. En anders lees je snel door. Een absolute aanrader!

Meer recensies van HansS