het bedrog van politie en justitie
Als je niet een beetje bekend bent met deze 'zaak', komt de hoeveelheid namen je in eerste instantie vreemd voor. Er worden gebeurtenissen beschreven die in de reguliere media niet bekend zijn gemaakt. Ook kom je verschillende schrijfstijlen tegen, omdat er diverse auteurs zijn.
Hun bevindingen zijn de afgelopen jaren ook beschreven op een blog.
Mijn waardering van 4 sterren is vooral gebaseerd op het onderzoek dat door een team van burgeronderzoekers (waaronder ook de ouders van Marianne Vaatstra die diverse gegevens beschikbaar stelden) is gedaan en naar buiten gebracht. Een onderzoek met veel tegenwerking, het aftappen van telefoons, het afkraken in de media en opmerkingen als 'jullie zijn levensgevaarlijk bezig.'
Mijn waardering is ook gebaseerd op het feit, dat ik vind dat zoveel mogelijk mensen kennis moeten nemen van hoe de ouders van Marianne (en wij in feite ook) omtrent de ware moordenaar(s), de waarheid onthouden is. Want de waarheid is niet, dat de ware dader is opgepakt.
Het boek komt met tal van voorbeelden ( en nog staan ze er niet allemaal in) waar politie en justitie geen aandacht aan besteed heeft, verzwegen of verdraaid heeft.
Het zal je maar gebeuren; je kind wordt vermoord, de dader(s) is/zijn bekend, maar mogen niet bekend worden. Met name de moeder van Marianne heeft dit goed doorzien en dit heeft haar, naast het verdriet om haar dochter, veel leed bezorgd.
De verantwoordelijke personen ( en daarmee worden niet alleen de daadwerkelijke moordenaars bedoeld) lijken vogelvrij; het moet vooral ontkend en verzwegen worden. Zoals Maaike schreef (ong): Je weet wie de macht hebben en zij zullen die misbruiken.