Een wereld vol magie en spanning
Een mooie stevige groene hardcover, die gesierd wordt door een meisje en een poes. De vuurproef is het eerste deel in de reeks De Wilde Heks. Het verhaal gaat over Clara, een doodgewoon meisje wiens leven plots verandert het ogenblik dat ze 12 jaar wordt.
Na een aanval van een grote zwarte kat reageert haar moeder paniekerig en plots is daar een tante waar ze nog nooit van heeft gehoord. Geen doorsnee tante, maar een wilde heks. En met dit gegeven komt Clara in een wereld terecht van heksen, magie, rare wezens en... gevaren. Want niet iedereen is opgezet met een nieuwe wilde heks.
Met dit eerste deel van De Wilde Heks maken we kennis met Clara, Oscar, Kahla, tante Isa, Chimaera, Lobbes en Ster en worden we voorgesteld aan het hooggerechtshof van ravenmoeders. Heel wat voor spannende avonturen.
Dit boek is dan ook een aanrader voor jongeren vanaf 10 jaar die graag magische én spannende verhalen lezen. Wat niet verwonderlijk is als je een kijkje neemt naar de auteur. Lene Kaaberbøl is een bekroond auteur van fantasievolle verhalen. Haar internationale doorbraak kwam met De kronieken van de zieneres, waarvan wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden.
Eén spijtig gegeven... op deel 2 van deze reeks zal je nog geduld moeten oefenen tot september 2015.
Ik geef met plezier een 4/5 aan dit leuke jeugdboek.