Een boek wat je gelezen moet hebben!
Mijn kinderen en ik hebben dit boek gelezen. Mijn zoon is ook het slachtoffer geweest van pesten. Vanaf de basisschool al. Het kwam zelfs zover dat hij ervan baalde dat er geen spoorwegovergang was richting zijn school en hij zich vaak afvroeg welk mes in onze bestekla het scherpste was. Wekenlang hield ik alle messen verborgen als hij even alleen thuis was.
Toen kwam dit boek. Hij was er stil van nadat hij het gelezen had. Besefte gelukkig dat zijn dood niets zou oplossen. Helaas hoefde hij vanuit zijn huidige school ook niet veel hulp te verwachten, daar wordt pesten opgelost door het slachtoffer te laten veranderen. Zodat hij/zij meer in de maat loopt en de pesters geen reden meer hebben om te pesten.
Mijn zoon heeft het boek nogmaals gelezen en er ging een knop om in zijn hoofd. Hij heeft voor zichzelf een manier gevonden om met de pesters om te gaan. Met als resultaat dat hij niet of nauwelijks meer gepest wordt
Van mij mag dit boek op de verplichte boekenlijst voor Nederlands. Niet alleen slachtoffers van pesten, maar ook de daders kunnen hier zoveel van leren!!!
En ook leerkrachten! Want dit boek is zo geschreven dat het haast niet anders kan, dan dat je regelmatig met kippenvel zit.
Als je begint te lezen, zit je bijna direct helemaal in het verhaal en wil je niets anders dan weten hoe het afloopt.
Dikke duim voor de schrijver! Ontzettend goed verwoord!