Advertentie

De Belgische illustrator Brecht Evens brak in 2009 door met zijn vierde stripalbum "Ergens waar je niet wil zijn". Zijn werk wordt veelvuldig vertaald en bekroond. Het boek "panter" werdt gepubliceerd na dat hij een tijdje weg was geweest.

De grafiek novel "panter" gaat over een meisje genaamd Kristientje. Ze was heel triestig, omdat haar kat was overleden. Toen ze triestig in haar kamer zat kwam panter opeens uit de onderste lade van haar kast. Dit was een denkbeeldige panter, want hij was er alleen als haar papa niet in haar kamer was. De panter was de kroonprins van het leuke, mooie panterland, waar hij veel over vertelde tegen Kristientje. Ze had ook nog een andere denkbeeldige vriendjes een beertje en een aap. De beer probeerde Kristienje duidelijk te maken dat de Panter niet zo goed en lief was zoals ze zelf dacht, maar daar probeerde panter een stokje voor te steken.
Panter probeerde het vertrouwen van Kristientje te winnen om er dan achteraf misbruik van te maken. Gelukkig draaide het verhaal anders uit dan dat de panter had gehoopt. In de eerste hoofdstukken leek het een heel onschuldig boek, maar naar mate je verder in het boek zat werdt het duidelijk dat het over kindermisbruik gaat.

De grafiek novel vindt ik persoonlijk heel erg mooi opgemaakt met prachtige illustraties geschilderd met waterverf. Wat heel erg opvalt is dat Evens niet werkt met hokjes, maar alles achter elkaar schilders of een grote tekening waar je toch wat fantasie bij kan gebruiken.
Al bij al was het toch een mooie grafiek novel met een duidelijke boodschap.
Borgonjon Helena

Reacties op: Panter

19
Panter - Brecht Evens Evens Brecht
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken