Advertentie

Onverwacht van Jenni Hendriks & Ted Caplan gaat vooral over een (her)ontluikende vriendschap tussen twee meisjes Veronica en Bailey. Veronica heeft zo op het eerste oog alles mee, veel vrienden, goede cijfers, verkering met de leukste en meest gewilde jongen op school en ze komt uit een christelijk gewoon liefdevol gezin. Bailey is juist de outsider, de eenling op school die alleen leeft met haar moeder nadat haar vader is vertrokken. Ooit waren Veronica en Bailey elkaars beste vrienden, tot de meningen van anderen, het leven, de scheiding van de ouders van Bailey leidde tot een afstand tussen de twee meiden.

Op het moment dat Veronica ontdekt dat zij zwanger is (hilarische scene op een WC op school) is Bailey degene die dat, geheel onverwachts en onbedoeld, als eerste te weten komt. De keuze voor een abortus is snel gemaakt maar hoe dat te regelen? De abortuskliniek is op 1600 km afstand? Veronica vraagt de minst logische persoon Bailey met haar mee te gaan en wat dan volgt is een, bij tijd en wijlen, hilarische roadtrip vol onverwachte ontmoetingen en momenten.

Gaandeweg die roadtrip blijkt de oude vriendschap opnieuw te gaan leven en leren de meiden van elkaar en met elkaar over het leven. De roadtrip is hun trip naar volwassenheid, naar eigenheid, naar durven doen wat goed voelt voor jezelf en niet constant bezig zijn met wat de anderen zeggen. Vooral Veronica maakt deze groei door.

De roadrip en de herontdekte vriendschap worden beschreven met een lach en een traan en zal vooral herkenbaar zijn voor heel veel jongeren. Het boek leest vlot en makkelijk weg, een echte page turner en krijgt van mij 4 sterren. Het is een goed boek, het heeft zeker geraakt maar de abortus, voor en tegen, de twijfels wel/niet hadden wel wat meer uitgediept kunnen worden. Dat die kans niet is gegrepen is jammer, zeker in het conservatieve Amerika.

Reacties op: Een roadtrip naar volwassenheid

30
Onverwacht - Jenni Hendriks Ted Caplan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker