Reisavontuur

Hendrikk Hendrikk
22 mrt 2024

Het boek Schaduwbroer van Iris Hannema gaat over een meisje genaamd Hebe die haar broer is verloren toen haar broer genaamd Alec ging freediven in Japan. Het boek is echt 15+ boek, door de vele moeilijkere woorden.

Na de dood van haar broer is Hebe erg verdrietig. De broer van Hebe reisde altijd veel en zijn favoriete land was Japan, hij had zelfs een tattoo van K-Pop artiesten uit Japan. Hebe gaat op zoek naar antwoorden in Japan. Ze wil erachter komen hoe Alec is overleden. Voordat Alec naar Japan ging, gaf Alec aan Hebe een ansichtkaart achter met een boodschap, dat deden ze bij elke reis. Hebe komt er beetje bij beetje achter wat Alec zijn reisroute was.

Ik vond het een erg leuk boek, de details werden goed beschreven. Ik vond het ook erg interessant hoe auteur over freediven vertelde, je voelde bijna hoe het was om te freediven. Je zag dat de auteur echt in Japan was geweest, want hoe de details in het boek werd beschreven was echt heel mooi, daardoor kwam je steeds meer te weten over Japan terwijl je het boek las. Elk hoofdstuk begon met de tijd en plaats, zo kon je goed zien wat en wanneer iets gebeurde.

De hoofdpersoon van het boek is Hebe. Zij is een erg vrolijk meisje, maar toen haar broer overleed, ging zij steeds beter nadenken over haar zogenaamde vriendinnen en ook werd zij tijdens haar reis in Japan steeds zelfstandiger en volwassener, dat kwam ook deels doordat haar telefoon stukging in het begin van haar reis.

De schrijfster Iris Hannema schrijft erg in de details van Japan en de omgeving, daardoor blijft het interessant, want je komt steeds nieuwe dingen te weten. Ook schrijft ze erg dagboekachtig, waardoor je echt kan voelen hoe die persoon zich voelt in het verhaal.

Ik zou dit boek zeker aanraden als je iemand bent die iets over Japan en reizen wilt leren, ook zou ik dit zeker aanraden als je 14 jaar of ouder bent, want ik ben 15 en ik vond dit een erg leuk om te lezen, maar stonden ook moeilijke woorden in, dus daarom moet je wel 14 jaar ouder of zijn, maar als je jonger bent en je houd van lezen is dit boek zeker een aanrader.

Meer recensies van Hendrikk