Een debuut dat naar meer smaakt

Henk10000 13 februari 2025
Een prachtig boek dat ik in een ruk heb uitgelezen. De auteur, Eric ten Hulsen, pakt mij bij de hand en brengt mij via de Harthoorngang naar het Amsterdam van de 19e en begin 20ste eeuw.
Hij schrijft enthousiast en welhaast poëtisch, getuige de volgende zin: “de verveloze huizen leunen op elkaars schouders, als dominostenen in een surplace, wachtend op de val” (blz. 12).
Ik ruik de stad; de stad die kan stinken. De schrijver houdt van Amsterdam en weet zijn liefde voor de stad goed over te brengen. Een prachtige zoektocht, die je laat denken over de ontknoping, voert je door de stad van vroeger tijden in dit goed geschreven boek.
De hoofdrolspeler zoekt zijn vader, maar is ook vader en de relatie met zijn zoon is gecompliceerd en wordt invoelend beschreven. Het kon mij ontroeren.
Ook voor niet-Amsterdammers, zoals ik, een absolute aanrader.
Ik kijk uit naar een volgend boek.