Drie sterren

Hiddenreader_ Hiddenreader_
26 mrt 2025

Dirty Diana is het eerste deel van een trilogie die gebaseerd is op een populaire fictie-podcast.
We volgen Diana Wood, die ogenschijnlijk alles heeft: een man, een jong kind en een stabiel leven, maar zich steeds meer gevangen voelt. Terwijl ze probeert het vuur in haar huwelijk weer aan te wakkeren, begint ze meer en meer terug naar de kunstenaar te verlangen die ze ooit was: de vrouw die andere vrouwen interviewde over hun seksualiteit en hun verhalen omzette in kunst, en die een passioneel verleden deelde met Jasper.

Het verhaal wisselt voortdurend tussen heden en verleden – iets wat ik normaal graag lees – maar dit keer wist het me niet echt te pakken. Er is weinig spanning of echte plotwendingen, en de thema’s van zelfontdekking en seksuele vrijheid bleven voor mij te oppervlakkig. Ik merkte dat ik mezelf eerder door de pagina’s heen duwde dan dat ik erin opging.

Het concept is sterk, maar de uitvoering miste de intensiteit om me geboeid te houden.
Aanrader als je houdt van een rustig verhaal dat iemands gedachten en gevoelens verkent, maar voor mij stopt het bij dit eerste deel. de rest van de trilogie laat ik aan me voorbijgaan.

Meer recensies van Hiddenreader_