Fatale beslissing - Marcel Herfs

Hieke62 Hieke62
25 mrt 2023

Een jaar na de gebeurtenissen, die beschreven zijn in zijn debuut ‘Afslag Susteren', wordt er opnieuw een dode gevonden in het dorp Dillen. Ook dit keer worden Harry Geers en Wies Bont op de zaak gezet. Het kost veel inspanning om er achter te komen wie de dode is en wat er zich precies heeft afgespeeld.

Mijn leeservaring:
Het debuut van Marcel Herfs heb ik ook gelezen en gerecenseerd. Alhoewel dit boek goed zelfstandig te lezen is, wordt er wel zo nu en dan naar de gebeurtenissen uit het eerste boek verwezen. Daarom is het wel fijn om ze op volgorde te lezen.
Het boek leest als een trein, er zit spanning in en de ontknoping zie je niet al mijlenver aankomen. De personages zijn goed uitgewerkt. Ik vond het leuk om te lezen hoe het verder gaat met de twee rechercheurs, zowel op het werk als privé.
Zelf vind ik het prettig om mee te leven met de hoofdpersonen en in dit boek lukte dat goed (in tegenstelling tot ‘Afslag Susteren’). Ook worden er niet heel veel verschillende personen opgevoerd, waardoor het verhaal lekker vlot doorleest en je niet steeds terug moet bladeren om even te checken wie wie is.

Meer recensies van Hieke62