Advertentie

De dokter is het derde deel van een drieluik over vele generatie's artsen in de familie Cole. Het vertelt het verhaal van R.J. Cole de eerste vrouwelijke arts in de familie. Het is een volkomen op zichzelf staand verhaal en staat helemaal los van de vorige verhalen en dus goed te lezen zonder dat je de eerste twee boeken hebt gelezen.
Geen verhaal met mooie en knappe artsen, maar het geeft een tijdsbeeld van de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in de jaren 90 van de vorige eeuw in Amerika. Verschillende thema's worden in het mooie verhaal aangestipt. Het zijn thema's die vandaag de dag nog steeds gelden en daarom niet minder actueel zijn dan je op het eerste oog zult denken.
Zaken als abortus, man/vrouw verhouding, omgaan met verlies en zoeken naar een zinvol en rijk sociaal leven vormen de belangrijkste thema's. Vooral de zoektocht van R.J. naar een zinvolle invulling van haar beroep als arts in een dunbevolkte plattelands gemeente, het terug naar de eenvoud en de natuur, vormt een link met zoektocht van velen in het heden.
Een prettig boek om te lezen en zeker de moeite waard.

Reacties op: Terug naar de eenvoud

2
Dokter (poema) - Gordon
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners