Intrigerend en sfeervol beschreven avonturen van wetenschappers versus bende criminelen

HubertW 29 november 2025
Om dit boek uit te lezen, heb ik zelfs de laatste van Galbraith/Rowling even laten liggen. Net niet net zo goed geschreven (daarom 4 sterren), wel origineler dan de meeste thrillers. Je moet wel wat van wetenschap houden, hoewel het maar af en toe terloops voorkomt, niet zo eindeloos over doorgezeverd als door Dan Brown. En realistischer beschreven. Veel actie. Voornamelijk in Brussel en bij Barcelona. Sfeervol beschreven locaties. Kasteel o.a. en sterrenkundig observatorium. De nodige achtervolgingen en een romance. Luchtig vermaak afgewisseld met diepzinnigheid. Aanbevolen als je wat anders dan het gebruikelijke wilt lezen.
Het gebouw op de voorkant van het boek heeft in Brussel gestaan en speelt een rol in het boek (andere gebouwen volgens mij een grotere rol, maar goed). Het was zelfs het grootste gebouw in Brussel.

Meer recensies van HubertW

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.