Spannend en mysterieus (mystiek?) boek over een groep jonge wetenschappers die het op moeten nemen tegen spionnen en gangsters. Een geheime uitvinding wekt de begeerte op van een aantal dubieuze gasten. Die waren op het spoor gekomen doordat de hoofdpersonen een hacker in hun midden hadden laten spioneren. De personen in het verhaal zijn boeiend (de hoofdpersoon is ook een beetje een charlatan, zou ik zeggen). Sfeervolle locaties, voornamelijk in en rond Brussel: Een kasteel, een sterrenwacht bij Barcelona, een leegstaand kantoorgebouw in hartje Brussel.
Origineel verhaal, zou ik zeggen. In het begin gaat het wat trager, de hoofdpersonen verkennen en zoeken. Hun hackende collega is verdwenen en stuurt gecodeerde berichten om hulp. Ze mogen de politie niet waarschuwen en willen dat ook niet omdat ze de hacker illegale dingen hebben laten doen.
De geheime uitvinding is een beetje science-fiction. Redelijk humoristisch af en toe.