Must-read voor geïnteresseerden in WO II en de holocaust

Hugotje 25 november 2023
Schitterend boek!

Waarin ons duidelijk gemaakt wordt dat de nazi’s, Hitler en zijn misdadigersbende, de SS, de concentratiekampen en de holocaust niet op zich stonden.

In Polen, Oekraïne, Rusland en vele andere landen leden onschuldigen onder de terreur van dictator Stalin. Die, en daarnaar wordt ook verwezen op het einde van het boek, een degoutante opvolger kent in de persoon van Poetin.

Graag neem ik deze levensles uit het boek over (van Alfred Wiener van de de Wiener Holocaust Library die naar hem genoemd werd, uit eerbied en dankbaarheid):

“We zijn er altijd van overtuigd geweest dat het niet goed is om antisemitisme los te zien van alle andere vormen van intolerantie en haat in menselijke relaties. En dat je niet met succes anti-Joods vooroordeel kunt bestrijden en tegelijkertijd discriminatie vanwege kleur of andere uitingen van racisme negeren.”

Meer recensies van Hugotje