Adembenemend : zes parels in de hemel

ikleesgraag1982 ikleesgraag1982
4 mrt 2023

Wat een indrukwekkend boek is dit. Het boek begint met een interessant intercultureel inkijkje in het leven van Rosmery. Je wordt als lezer meegenomen vanuit de Dominicaanse republiek, naar Bonaire, Aruba en uiteindelijk naar Nederland. En wellicht omdat het waargebeurd is komt dit heel kleurrijk bij je binnen. De schrijfstijl van het boek is over het algemeen vlot te noemen, en dat is knap met zo’n beladen thema. Na een duidelijke karakterbeschrijving kom je op een gegeven moment bij de kern van het boek. De opbouw daarnaartoe verloopt prettig en natuurlijk. Maar eenmaal aangekomen bij de kern is het allemaal erg heftig om te lezen en moest ik het boek soms even wegleggen, omdat het mij emotioneel zo aangreep. Ik heb bewondering voor Rosmery. Haar geloofsworsteling is eerlijk weergegeven en haar liefde voor God blijft ondanks alles bestaan. Ook al begrijpt ze Hem niet. Ze heeft Hem tegelijkertijd toch nodig. Een must read voor mensen (die mensen kennen) die hun kindje(s) moeten missen op aarde. Indrukwekkend!

Meer recensies van ikleesgraag1982