in de juiste volgorde lezen

IlonaA 12 maart 2023
Ik had dus eerst Het jaar van de vloed gelezen. Niet wetende wat er een deel (dit boek dus) aan vooraf ging. Velen zeiden dat je de los kunt lezen omdat ze in elkaar overlopen. Maar het is echt beter om eerst deel 1 en daarna deel 2 te lezen. Deel 1 is veel duidelijker en met minder personages welke in deel 2 juist verweven zijn met de vele andere personages. In deel 1 maak je vooral kennis met het verhaal en de ideeën rondom Crake en het verhaal van de sneeuwman. In deel 2 komen er vele personages die zich ontwikkelen en komen crake en de sneeuwman erin terug, als parallel lopend verhaal. Nu ik deel 1 uitheb moet ik deel 2 wederom globaal doornemen om al die details en samenlopen meer helder te krijgen en te kunnen plaatsen voordat ik aan deel 3 kan beginnen.

Goed verhaal. Wederom typisch antwoord, geniale belevingswereld. Surrealistisch en eng: laat je nadenken over het leven.

Meer recensies van IlonaA