Recensie Volmaakte verdwijning
De schrijver neemt ons mee in de wereld van Will Freedom die een geboren illusionist is. We volgen Will vanaf zijn geboorte, hoe hij de opleiding volgt bij zijn oom, welke invloed dit heeft op zijn ouders, alles staat in teken van Will zijn 'gave' om mensen het onwerkelijke te laten geloven. Op een optreden verdwijnt zijn assistente Paulette, iets wat voor Will onbegrijpbaar is en daar begint een zoektocht. Het is een opgave om niet een hekel te krijgen aan het personage, dit word verzacht omdat de schrijver de hele levensloop van Will vertelt. Maar soms las ik met een dosis ergernis, voor Will telt maar 1 zaak en dat is zijn carrière, hij heeft geen eigen leven, de illusie is zijn leven.
Best een goed boek dat het vooral haalt van zijn origineel verhaal, het is anders dan alle andere boeken. Je bent natuurlijk razend benieuwd wat er nu eigenlijk met Paulette is gebeurd en die spanning weet de schrijver goed vast te houden. Maar dat wauw gevoel was dan voor mij niet weggelegd, het plot is onverwacht en goed gevonden maar dat is het dan ook.
Kortom een origineel tussendoortje.