'Machtige Gedachten'
Ik was nieuwsgierig naar het boek 'Machtige Gedachten', omdat ik vorig jaar van dezelfde schrijfster het boek 'Je kunt je leven helen' heb gelezen en daar heb ik nuttige tips uitgehaald. Vooral de tip om meerdere keren op een dag te bedenken dat ik mezelf goedkeur, heeft mij geholpen. Voor de verdere ontwikkeling van mijn zelfliefde wilde ik wat meer afwisseling in de helpende gedachten hebben, maar het ontbrak mij aan inspiratie. Louise Hay heeft in dit boek een paar mooie voorbeelden voor affirmaties opgeschreven. De affirmaties passen bij de gedachtegang van haar eerdere boek 'Je kunt je leven helen'. De manier waarop zij tegen het leven aankijkt, is verwoord in zinnen vol zelfliefde. Op elke pagina staat één affirmatie. Op dit moment ga ik mee met het idee van het boek om elke dag 1 affirmatie te kiezen en deze aandacht te geven. Ik doe dat door die zin meerdere keren op een dag te herinneren of in mijn hoofd te herhalen. Sommige zinnen pas ik een beetje aan of sla ik over en sommige lijken erg op elkaar, maar toch laten ook die zinnen mij weer anders denken. Ik vind 'Machtige Gedachten' een mooie inspiratiebron voor nieuwe helpende gedachten. Ik merk dat ik me vrolijker voel en dat ik minder gespannen ben.