zeer originele whydunnit

IngeVermeulen IngeVermeulen
29 mrt 2022

Mijn Waarheid werd me meermaals aangeraden, het is het eerste boek dat ik van deze auteur lees en het zal zeker niet het laatste zijn. Het verhaal gaat over twee vrienden die getuigen zijn van een drama. De ene beweert dat het slachtoffer gevallen is, de andere dat ze geduwd werd. Als lezer begon ik met het verhaal van Nathan, wat me erg geloofwaardig overkwam. Daarna schakelde ik over naar Elias, ervan overtuigd dat ik dezelfde scènes vanuit een ander standpunt zou lezen. Deels was dit waar, maar door de opzet en de manier waarop het verhaal op een hele andere manier werd verteld, aangevuld met flashbacks (aan beide zijden), kwam het als opnieuw een nieuw verhaal over. Uiteindelijk las ik de waarheid, die letterlijk in het midden van het boek lag. Deze unieke opzet waarin ik als lezer eerst een volledige eerste versie kon lezen, om daarna over te schakelen naar de andere zonder verstoring, maakte dat ik helemaal in de geesten van beide personages kon kruipen en hen overtuigend vond klinken. Het einde was een verrassing en bracht het geheel zo bij elkaar dat ik verbaasd achterbleef. Dit boek is echt een topper.

Meer recensies van IngeVermeulen