Goed concept met een goede uitwerking

irisnieuwenhuijs irisnieuwenhuijs
13 mrt 2020

Zera is harteloos -letterlijk. Een heks heeft haar hart genomen in ruil om in leven te blijven. Hartelozen worden nu door heksen gebruikt in de oorlog tegen de mensen. Ze zijn namelijk heel moeilijk te verslaan en kunnen door de heksen worden gecommandeerd. Zera krijgt echter de kans om haar hart terug te krijgen. Hiervoor moet ze naar het paleis afreizen en het hart van de prins zien te krijgen - ook letterlijk. "Bring me their hearts' is het eerste deel in een trilogie.

Zera is een van de beste dingen die dit boek te bieden heeft. Ze is grappig en stoer, maar moet ook dealen met de moeilijkheden die harteloos zijn met zich meebrengt. Ze heeft ook chemie met de prins, wat voor veel schattige scènes zorgt. Naarmate het verhaal vordert zie je dat Zera groeit en dingen begint in te zien.
Daarnaast is het concept van dit boek erg sterk. Het heeft een goede balans tussen de romantiek en de fantasy-elementen. Dit is zeker ook knap gedaan, aangezien de schrijfster verder geen fantasy schrijft. 400 pagina´s leek alleen niet genoeg om alle gebeurtenissen goed tot hun recht te laten komen. Gelukkig zijn er nog meer delen op komst.

Meer recensies van irisnieuwenhuijs