Het perfecte boek voor drakenliefhebbers!

IsabelZuidema 05 mei 2024
In dit boek maken we kennis met de 13-jarige Cassidy Drake, zij wil niets anders dan meedoen aan de jaarlijkse Grote Drakenrace, net zoals haar moeder vroeger heeft gedaan. Cassidy is zo vastbesloten om te racen dat ze tegen de wil van haar vader hun huis uit sluipt en meedoet aan de wedstrijd..

Ik vond dit echt een superleuk boek om te lezen, het is in mijn ogen een combinatie van 'Hoe tem je een Draak' X Disney's 'Planes'.
Helaas vond ik dit boek daarintegen best wel lastig om te lezen: lastige woorden/drakennamen, en het verhaal was voor mij een beetje te uitgerekt, en ik denk dat dit te maken heeft met mijn Taalontwikkelingstoring (TOS)..
Voordeeltje daarvan is wel dat je meekrijgt wat er 'backstage' tussen de rondes (welke wel heel verschillend zijn) door gebeuren. Ik kon gelukkig wel meefantaseren met het verhaal waardoor het echt voelde alsof ik zelf ook meedeed met deze wedstrijd!

Ondanks de lastige woorden vond ik hem wel supertof dus vandaar dit boek toch 4 sterren gegeven!

Meer recensies van IsabelZuidema