Over een ontroerende debuutroman

iskenbirke iskenbirke
24 mrt 2020

Natuurlijk ben ik als zus van de auteur niet objectief, maar ik ben echt trots op de manier waarop zij haar autobiografische ervaringen heeft verwerkt in een fictief verhaal
Dit verhaal is zo authentiek en eerlijk opgeschreven, waardoor je als lezer heel makkelijk meegaat in het lage zelfbeeld van Dana en haar verliefdheid op de schrijver.
De tijdssprongen in het verhaal zorgen voor mysterie en er wordt een mooi beeld geschetst van Osdorp in de jaren 60. Met als verbluffend resultaat dat de onderliggende thema’s (Me Too, BLM en LGBT) actueler lijken dan ooit.
Er worden constant verwijzingen naar en vergelijkingen met andere boeken gemaakt. Dit boek is sowieso een ode aan Turks Fruit, literatuur en kunst in het algemeen.
De stijl van mijn zus leest prettig: door het show don’t tell principe, kunnen scenes lekker schuren en de dialogen maken het verhaal levendig. Ik hoop van ganser harte, dat er lezers zijn die zich aan deze prachtige roman van een onbekende auteur durven wagen. Dit debuut smaakt naar meer.

Meer recensies van iskenbirke