Fateless

Ita Gorter Ita Gorter
22 mrt 2025

Suuuuper bedankt @yaharpercollins
Voor het recensie exemplaar van Fateless!Bedankt dat ik dit boek mocht lezen voor jullie!

Dit is het nieuwste boek Fateless van Julie Kagawa, deel 1. Ik heb nog niks van haar gelezen, tot nu!
POV van Sparrow.
YA boek.

voor dit leuke boek!

Het boek gaat over Sparrow een wees, ze is opgegroeid en woont, werkt als dief in het gilde in Kovass. Ze doet opdrachten voor haar vader de gildemeester. Ze heeft daar een goede vriend waar misschien iets anders uit kan komen, maar dat kan ook mis gaan.
Dan is er nog de Kring. Machtige mensen, die boven haar vader staan. Op een gegeven moment in de nacht word ze wakker door haar vader en moet met hem mee ergens waar ze niet weet waarheen. Dan staat ze voor de Kring, en moet ze een onmogelijke opdracht uitvoeren. Ze moet iets kostbaars stelen, ze is immers de beste dief in het gilde. Later ontdekt ze gruwelijke dingen over haar vader en de Kring en wenste ze dat ze nooit dat kostbare ding had gestolen.

Toen ze bezig was met de opdracht, kwam ze een jongen tegen. Er gebeurde daarna enge dingen. In de stad.
Ze werd achtervolgd door een moordenaar. Toen kreeg ze een ander verhaal te horen van hem. Dat was goed gedaan want ik had dat deel niet geraden. En de liefde was super gedaan. Want ik wist eerst niet wie de 'lover' zou worden.

Ik vond de opdrachten origineel en leuk bedacht.
De iylvahn-moordenaar vond ik spannend om te lezen, waarneer sloeg hij toe? Daar was ik benieuwd naar. Later gingen ze samen werken. Of was hij niet te vertrouwen? Hij is tenslotte een moordenaar.

Het was een fantastisch YA verhaal. Waar veel gebeurde. Ik kwam snel in het verhaal. Het verhaal pakte me heel erg en was spannend om door te willen lezen. Het plot had ik niet geraden. Ik zou het iedereen aanraden die van YA fantasy houd.
Je merkt wel echt dat het YA is. Maar dat maakte mij niet uit want het was echt een leuk verhaal :)
Ik zou zeker meer van Julie Kagawa lezen!
Dit is deel 1 van de serie dus wie weet.

Nogmaals heel erg bedankt Harper Collins!!

Meer recensies van Ita Gorter