Origineel begin van een nieuwe serie
Recensie Het laatste woord Louisa Scarr
Het laatste woord van Louisa Scarr en vertaald door Ingrid Zweedijk is het eerste deel in een Lucy Halliday serie. Lucy Halliday met haar speurhond Moss worden hierin ingeschakeld om verder onderzoek te doen als er een hand wordt aangetroffen in het bos. Er worden daarna nog meerdere lijken gevonden. Daarnaast is de echtgenoot van Lucy verdwenen en zij wil weten wat er met haar man is gebeurd. Ze vermoed dat het wel eens iets met deze zaak te maken zou kunnen hebben en gaat zelf ook op onderzoek uit naast het lopende politieonderzoek.
Louisa Scarr is al bekend onder de naam Sam Holland. Had van haar nog niet eerder boeken gelezen dus dit is mijn eerste kennismaking met deze schrijfster.
Het boek heeft korte hoofdstukken en is in makkelijk te begrijpen taal geschreven. Dit zorgt er voor dat het een toegankelijk boek is. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van cliffhangers. Deze combinatie zorgt ervoor dat je makkelijker door blijft lezen, en zorgt voor voldoende spanning in het boek. Het verhaal wordt vanuit de perspectieven van Jack en Lucy verteld, met af en toe een kort stukje vanuit een van de slachtoffers. Fijn om vanuit beide kanten een inkijkje te krijgen in de zaak en zo steeds iets meer te weten te komen over Lucy en Jack. Niet alle personages waren in dit eerste deel al even goed uitgewerkt, maar biedt wel voldoende aanknopingspunten om in vervolgdelen verder uit te werken.
Speurhond Moss is een goede en leuke toevoeging aan boek en geeft meteen inkijkje in het werk van speurhonden bij de politie. Nu had Moss een kleine rol in het verhaal, dit mag in vervolgdelen nog wel meer uitgewerkt worden om zo een nog beter beeld te krijgen van de roi die honden hebben bij het politiewerk.
Al met al vond ik het een boeiend boek met een originele insteek door het gebruik van speurhonden en kijk ik uit naar het 2e deel in deze serie.