Advertentie

Planten uit de Bijbel
VAN DE ROOS VAN SARON TOT DE WARE WIJNSTOK

In de Bijbel komen veel planten voor, waarvan sommige ook bij ons wel bekend zijn. In dit boekje worden veel van die planten op een summiere, maar heel heldere wijze beschreven. De planten zijn verdeeld in vier categorieën: Bomen en heesters, eetbare planten, medicinale en aromatische planten en als laatste categorie bloemen. Bij veel van de stukjes staan mooie illustraties.
In de inleiding legt de auteur uit waarom het zo belangrijk is iets van de flora in de Bijbel te weten: In de eerste plaats eerbied voor de schepping. Maar ook krijgen we een beter beeld van hoe de mensen toen leefden. Verder kunnen we de beeldspraak uit de Bijbel beter begrijpen: Als Jezus het bijvoorbeeld heeft over een mosterdzaadje dat uitgroeit tot een forse struik, is het goed iets te weten over een mosterdplant.
Boven iedere beschrijving staat de Bijbeltekst waarin de desbetreffende plant voorkomt.
Achterin zijn een tekstregister en literatuurverwijzingen opgenomen. Het boekje is vertaald uit het Amerikaans, dus deze verwijzingen zijn uiteraard allemaal in het Engels.
Ook is een hoofdstuk gewijd aan de mogelijkheid om in Nederland een Bijbels geïnspireerde tuin aan te leggen. Niet alle planten groeien in ons klimaat, maar er zijn toch nog heel wat mogelijkheden.

Een mooi uitgegeven boekje, leuk om te hebben, om door te bladeren of om cadeau te geven.

Janneke van der Molen


Reacties op: Wat een mooi boekje

4
Planten uit de Bijbel - Judith Dinsmore Becky Speer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners