Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Compleet

Jeanette 05 december 2017
Wat een vrouw, wat een leven! Ik heb het boek in één keer uitgelezen, geïntrigeerd door het leven van deze vedette. Het voelt als een compleet boek, door de grote hoeveelheid aan informatie, het indrukwekkende aantal mensen dat aan het woord komt en de verschillende en verrassende invalshoeken die gekozen zijn om La List recht te doen.

De prachtige liefde tussen Liesbeth en Ramses, het leven met Cees Nooteboom, haar internationale carrière, Piaf, Liesbeths verwevenheid met de literaire wereld en het meisje van Vlieland met een roerige achtergrond, het komt allemaal aan bod. En meer! Het is wat dat betreft bijna encyclopedisch te noemen.

Waarom dan toch drie sterren? Omdat de schrijver de interviews zo intact mogelijk heeft willen weergeven, haalt het soms de lijn uit het verhaal. Het getuigt van respect voor de geïnterviewden en schept een mooi beeld van de wereld om Liesbeth heen, maar het heeft een remmende werking.

Verder niets dan lof voor deze monsterklus. Wat ik al zei, het is een compleet boek. Dichter dan dit kun je nooit bij Liesbeth komen. Een aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jeanette

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!