Een berichtje dat alles veranderde...

jelinevandromme jelinevandromme
6 apr 2023

Iedereen weet dat het verboden is om een berichtje te verzenden terwijl je achter het stuur zit. Het gebeurt steeds vaker, want het is verleidelijk, niet waar? Maar het is levensgevaarlijk. Zo werd het bijna fataal voor het 16-jarige meisje Tess. Zij was op weg om haar jongere zusje Evi op te halen van het museum. Wanneer Tess een berichtje naar Evi stuurde om te zeggen dat ze er bijna was, raakte ze de controle over het stuur kwijt en belandde ze in de gracht. Deze gebeurtenis veranderde het leven van Tess, maar zeker ook dat van Evi.

In het boek wordt er veel aandacht besteed aan het feit dat Tess in coma lag na haar tragisch ongeval. Ze kreeg dan nog een epileptische aanval, wat ervoor zorgde dat Tess een herseninfarct kreeg en verlamd werd. Iedereen rond haar dacht dat het meisje niets kon horen of zien, maar niemand wist dat ze het locked-in syndroom had. Uiteindelijk bleek haar zusje Evi, die Tess als de beste kent, het toch door te hebben.

De schrijfstijl van de auteur, Luanne Rice, is vlot en zeer aangenaam om te lezen. ‘Mijn berichtje aan jou’ is een prachtige en meeslepende roman, waarbij je het boek in één keer wilt uitlezen. Doordat het verhaal vanuit twee perspectieven wordt verteld (dat van Tess en dat van Evi), kun je de emoties en gevoelens van de twee zussen beter begrijpen. Deze emoties en gevoelens worden heel uitgebreid verteld. Soms te uitgebreid naar mijn mening, dat zorgde ervoor dat het verhaal wat langdradig werd. Maar aan de andere kant, kwam je op die manier veel meer te weten over de personages en was het gemakkelijker om je in te leven. Dat maakte het lezen natuurlijk veel interessanter.

De schrijfster wil zeker ook een boodschap met je meegeven, dit merk je al direct wanneer je het boek begint te lezen. Zo maakt ze heel erg duidelijk dat sms’en achter het stuur echt niet kan. Het is een actueel onderwerp, want vandaag de dag krijgen we dit soort ongevallen meer en meer te zien. Daarnaast krijg je in het boek ook meer te weten over de onafscheidelijke, liefdevolle, maar soms ook complexe band die de twee zussen hebben. Ze benadrukt dat het een buitengewone band is, die ze met niemand anders kunnen delen. Op deze manier zal het verhaal jou echt raken. Het doet je enerzijds nadenken over het gevaar van sms’en achter het stuur en anderzijds, laat de schrijfster jou ook de betekenis van familie zien, en hier specifiek, de speciale band van zussen.

Door de emotievolle schrijfstijl en krachtige betekenis die achter het verhaal schuilt, is dit boek zeker 4 sterren waard. Het is een absolute aanrader voor diegenen die houden van een meeslepende YA-roman, met de nadruk op familie en omgaan met verlies.

Meer recensies van jelinevandromme