Zacht en schurend, pijnlijk en grappig

JenniferS 28 april 2025
Ik vond ‘Dit Is Wat Ik Je Zeg’ een prachtig boek. Het geeft een heel intieme en invoelbare kijk in de gedachtes en gevoelens van iemand die moet omgaan met het vreemdgaan van haar partner en de teloorgang van haar relatie.

Het is zo mooi omschreven hoe de gedachtes van de hoofdpersoon over de situatie haar hele leven overnemen en hoe deze gedachtes alle voorheen geruststellende alledaagse dingen besmetten, van de knuffels van de kinderen tot de aanschaf van een nieuwe lamp. Ik vond de schrijfstijl ook erg mooi. Ik vond het fijn beschouwend en ook licht waardoor de situaties die ze beschrijft naast pijnlijk vaak ook erg grappig waren.

En ik vond het erg meta hoe dit boek eigenlijk een begint als een brief aan de minnares van haar man maar steeds verder uitdijt totdat 'de vriendin die ooit een schrijfwedstrijd heeft gewonnen' oppert dat het een boek is waarna er op een gegeven moment sprake is van 'de redacteur die ik inmiddels heb' die vervolgens weer invloed heeft op het verhaal dat opgeschreven wordt.

Het nawoord vond ik erg ontroerend, vooral ook dat de schrijfster online een plek heeft gecreëerd waar anderen hun diepste verhaal achter kunnen laten.

Een echte aanrader!

Meer recensies van JenniferS