spannend boek
Het dodenpad is een spannend boek dat gaat over de broers Cole en Ruben Ford die uitzoeken hoe hun zusje Rachel is vermoord, maar terecht komen in een dorp waar ze niet echt welkom zijn. Er gebeuren allemaal rare dingen en voelen ze dat ze worden gevolgd.
Ik vind het een spannend boek omdat er veel geweld in komt en mensen vermoord worden of worden geslagen. En is het beetje ongeloofwaardig omdat het zusje is vermoord door 'de dode man' die weer leeft maar dood is volgens Ruben en is het allemaal beetje onduidelijk. De personages zijn ook apart en als je der een niet weet of bent vergeten snap je het verhaal niet zo goed meer. Voor de rest is het wel een boeiend boek om te lezen.
Ruben Ford is een jongen die zijn zusje Rachel zag sterven. Hij is nieuwsgierig naar de rest over de moord van zijn zusje, en gaat samen met zijn broer Cole in Dartmoor uitzoeken wat er was gebeurd zodat ze haar kan begraven. In het verhaal gaat hij opzoek naar de moordenaar.
Het boek heeft te maken met anders zijn doordat er veel criminaliteit inzit en eenzaamheid omdat Cole vaak gewend is om alleen te zijn, hij was ook eerst van plan om in zijn eentje de moord van rachel uit te zoeken maar Ruben ging alsnog mee.
Ik raad dit boek wel aan omdat het spannend is en als je leest wordt je nieuwgierig naar wat er daarna gaat gebeuren.
De auteur van het boek is Kevin Brooks en het boek heeft 269 bladzijdes.