De roos uit het beton.
De roos uit het beton gaat over de 17 jarige Maverick Carter, hij groeit op in een arme wijk met twee bendes. Als blijkt dat hij vader word, verandert zijn leven in één klap. Op dat moment moet hij voor zijn zoon zorgen op 17 jarige leeftijd, De moeder van zijn zoon zit in een depressie en kan niet voor Seven zorgen. Op een gegeven moment overlijd zijn beste vriend en moet hij kiezen of hij wilt blijven dealen voor geld, met kans dat hij word opgepakt en een groot van deel van zijn leven in de gevangenis moet zitten en daarbij zijn eigen zoon niet kan opvoeden of dat hij stopt
met dealen en een goede vader word die hij zelf erg heeft gemist.. Op een ander moment in het boek maakt hij ook nog Lisa zwanger, Lisa wil geen abortus nemen dus moet Maverick straks voor twee kinderen gaan zorgen, nu word hij praktisch gedwongen om weer te gaan dealen, dit doet hij een paar maanden en dan besluit hij te stoppen met dealen en weer zijn werk bij meneer Wyatt te gaan oppakken hier moet hij heel hard werken en tegelijkertijd moet hij zien om te gaan met racisme en een baby opvoeden, Het boek verteld hoe Maverick oftwel Mav hier mee omgaat.
Ik vond het wel jammer dat in het eind van het boek ze eigenlijk een deel overslaan, ik heb namelijk al het vervolg gelezen en in het tweede deel beginnen ze op een feest met de 15 jarige starr die de dochter van Lisa en Maverick is. Het eerste deel eindigt echter dat Starr nog moet geboren worden..
Dit vond ik jammer want ik had graag willen lezen hoe de eerste jaren van Starr eruit zagen.
Al met Al vond ik het wel een geweldig boek..
Al met Al vond ik het wel een geweldig boek..