Verassende twist.

Joendebeestenbende Joendebeestenbende
30 mrt 2021

Ik mocht Billy Summers lezen voor de leesclub van Thrillzone en kreeg een recensie exemplaar toegestuurd door Boekerij.

Het boek heeft echt een prachtige cover wow ❤️

Zoals de voorgangers al aangeven komt het verhaal wat traag op gang (dat is wel vaker bij King) en toch weet King dan altijd mijn aandacht te houden. Door de details waar King nou eenmaal meester in is. Heel filmisch schrijven.

Billy is dus een huurmoordenaar
En Billy heeft een verleden in het leger maar daarvoor in zijn jeugd al een heftig trauma opgelopen. Naarmate het verhaal vordert leer je Billy dan ook steeds beter kennen, en krijg je compassie voor hem. Ondanks dat hij dus moord.

Nadat Billy zijn opdracht heeft uitgevoerd (de opdracht zelf vind plaats ongeveer halverwege het boek) en dat kon een einde zijn. En bracht mij in twijfel. Was dit het nou? En waar gaan de andere ruim 250 blz over? Nou daar begint het eigenlijk pas.

De plot twist was op dat punt heel erg gewenst even als een nieuw interessant personage. De eerste helft was meer een roman maar na de twist werd het spannend en kon ik het boek niet meer weg leggen.

Al met al vond ik het dus een verrassend boek en heb ik me er goed mee vermaakt. Niet de duistere horror en ook geen Shawshank redemption. Maar iets wat ik nog niet gezien had van King. En dat is ook helemaal prima.

Ik raad het boek wel aan.

Meer recensies van Joendebeestenbende