Het boek is geweldig!
De Griekse Oedipus werd geboren in de koninklijke familie van Thebe, alleen zei het orakel dat hij zijn vader zal vermoorden en zijn moeder zal huwen. Door deze voorspelling wou zijn vader het risico niet nemen en liet hem achter op een afgelegen plek. Een herder vond hem en voedde hem op. Op een gegeven moment kruiste Oedipus een voorbijganger, de huidige koning van Thebe op dat moment in een smalle weg. Hierdoor ontstond er een conflict wie eerst mocht. Daaraan volgde een gevecht en vermoorde Oedipus uiteindelijk die voorbijganger alleen was dat zijn echte vader. Daarna kwam hij bij Thebe terecht, Thebe was op dat moment aan het sterven van de pest. Voordat Oedipus binnen mocht in Thebe moest hij een raadsel oplossen, hij kon dat raadsel uiteindelijk ontrafelen en ook hierdoor was Thebe verlost van de pest. De inwoners van Thebe waren zo blij dat ze hem koning maakten. Hij huwde de huidige koningin, die dus eigenlijk zijn moeder was. Hierdoor kwam de voorspelling stapje voor stapje tot werkelijkheid. Oedipus kwam hier achter hij vond het zo erg dat hij iets vreselijk met zichzelf deed.
Dit verhaal ‘De ogen van de tiran’ is geschreven door ‘Willy Schuyesmans’ het is opnieuw een zeer leuk kinderboek.We maken kennis met de Griekse Oedipus en zijn leven als koning in Thebe. Het boek beschrijft zowel de emoties als de omgeving heel goed, hierdoor kon ik mijn fantasie laten gaan. Dit boek is een tragedie, dat vind ik persoonlijk altijd leuk, en nog een pluspunt je leert wat meer bij over de mythologie van vroeger. Ten slotte vind ik het leuk dat de zinnen in niet te moeilijke woorden worden geformuleerd, hierdoor leest de tragedie vlot.