Mijn berichtje aan jou - Huislectuur 3 (JH 4A)
Het is verboden om je gsm achter het stuur te hebben, je kunt er zelfs een boete voor krijgen. In het boek "Mijn berichtje aan jou", belandt de protagonist, Tess, in een ernstig ongeval door het gebruik van haar gsm achter het stuur. Ze kreeg een berichtje van haar zus Evi dat ze bij het museum aan het wachten was. Evi was erg ongeduldig omdat het lang duurde. Ze stuurde voortdurend berichtjes naar Tess, wat ervoor zorgde dat Tess werd afgeleid en in een ongeval terechtkwam. In dit deel van het verhaal was er een plot-twist wat ervoor zorgt dat je met allerlei vragen zit.
Tess kon haar lichaam niet bewegen, ze hoorde enkel nog haar bloed dat langzaam bewoog in haar lichaam en ze zag enkel nog maar zwart. Uiteindelijk blijkt het dat ze in een coma zit, daarna kreeg ze nog een epileptische aanval, wat leidde tot een herseninfarct en daardoor verlamd raakte. Dokters dachten dat ze niks kon horen, zien en voelen maar haar zusje wist dat ze een locked - In - Syndroom had.
De schrijfster heeft gekozen voor een ab ovo waardoor ik vanaf het begin helemaal mee was met het verhaal. Je krijgt informatie te weten over haar vader die afgelopen zomer overleden is en hoe dit hun leven heeft beïnvloed. Dit zijn zeker pluspunten voor mij. Het verhaal is voorspelbaar, het moment dat ze begon te rijden en dat ze op haar gsm was kon ik al voorspellen dat er iets ergs zou gebeuren.
Het verhaal draait rond het onderwerp, gsm achter het stuur. De schrijfster wil hiermee benadrukken dat het heel belangrijk is om je gsm niet achter het stuur te gebruiken, er kunnen bijvoorbeeld ongevallen, moorden… ontstaan. Tegenwoordig hebben we wel om de week een ongeval dat is ontstaan door het gebruik van je gsm achter het stuur. Ik kan me hierin heel goed in vinden omdat ik soms als ik fiets eens durf te kijken op mijn gsm omdat ik opeens heel veel berichtjes krijg, dan besef ik dat ik nu moet beginnen remmen of anders zit ik tegen een auto.
Ik geef dit verhaal 4 sterren omdat ik me helemaal kan inleven in het verhaal, het is een realistische gebeurtenis en het kan zelfs een wake-up call zijn voor sommige mensen. Een minpuntje is dan weer de voorspelbaarheid zoals ik daarnet vermelde.