Wat een goed boek!

Joos.boekenkast Joos.boekenkast
12 mrt 2024

'Wow, wat een heftig en emotioneel boek. Wat heeft Diederik veel meegemaakt.' Dat was mijn eerste reactie. Het is een boek vol met verschillende gebeurtenissen tijdens de 17 jaar die hij bij de politie gewerkt heeft. Het is op zo'n fijne, enthousiaste en ook spannende manier geschreven, ik zag hem klimmen over de schuttingen. Tegelijkertijd vond ik het ook emotioneel. Nu hij terug kijkt ziet hij waar hij het anders had moeten doen, waar hij meer voor zichzelf had moeten kiezen. Wat wil je dan dat het anders was gegaan voor hem. Ook lees je heel duidelijk wat een passie hij voor zijn werk heeft en hoe de situaties hem evengoed aan het hart gingen. Hoe onwijs betrokken hij was bij de mensen en hoe graag hij wilde helpen, én dat ook kon doen. Hij leek onvermoeibaar.

Diederik weet een mooi licht te schijnen op het werk van de politie, vooral de 100% inzet om de burgers veilig te houden. Wat komt er veel bij kijken en wat ligt de samenwerkingen nauw met de andere hulpdiensten, maar ook met collega's onderling. Ook is het heel duidelijk geworden dat het belangrijk is om over je emoties te praten. Als je geen emoties voelt bij zulke heftige gebeurtenissen is dat een duidelijk teken dat je daarmee wat moet doen. Hopelijk helpt dit boek iemand!

Meer recensies van Joos.boekenkast