Interessant maar teveel afleiding er omheen
Boek gelezen en de onderwerpen die erin worden besproken zijn zonder meer interessant.
Alleen rondom het onderwerp (per hoofdstuk worden er, goed afgebakend, een aantal besproken) wordt zoveel omheen 'gewauweld' dat ik zowel de interesse als de draad (welke kleur dan ook) hierin kwijt raak.
Een voorbeeld (p32): introductie van ene David Ricardo.
Prima, heeft kennelijk iets interessants gedaan/bedacht.
Vervolgens krijg je te lezen dat ie geboren was in Londen, bij de Stock Exchange ging werken, dat ie een economisch boek las, dat ie veel geld had verdiend op de beurs, dat ie met 42 met pensioen ging, dat ie (bent u er nog??) niet in de tuin ging zitten om te rusten, dat ie 7 dagen per week ging werken....
Nou, ik stop maar want het gaat nog verder en in deze teneur gaat het het hele boek verder.
Op zich zoals gezegd interessante onderwerpen en als je je door al die side-informatie heen weet te werken steek je er best wat van op (mits je dan al geen draad verloren bent...), daarom toch nog een paar sterretjes als waardering.
Een voorbeeld (p32): introductie van ene David Ricardo.
Prima, heeft kennelijk iets interessants gedaan/bedacht.