Prima cosy thriller
Op het landgoed van Betsy Martin wordt voor de tiende keer de beroemde bakwedstrijd Bake Week gehouden. De kandidaten zijn gearriveerd, de set is opgetuigd en de wedstrijd kan beginnen. Maar tijdens de opnames van het kneuterige bakprogramma gaan er steeds meer dingen fout. En dan is er iemand dood...
Ik denk dat de titel 'cosy' wel goed past bij het boek, maar ik weet niet echt of de titel 'thriller' ook heel goed past bij het boek, omdat spanning en sensatie niet echt centraal staan. Als je denkt dat je hier een moordmysterie te pakken hebt waarbij iemand wordt vermoord en de rest van het boek gaat over wie het heeft gedaan (dat dacht ik namelijk), dan moet je die verwachting bijstellen. Het is geen Agatha Christie-achtige who-dunnit. Je volgt de kandidaten en de presentatoren voor en tijdens de bakwedstrijd. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de personages zelf en hoe zij alles beleven. Dat is interessant, omdat je de personages beter leert kennen, maar ook een nadeel omdat er eigenlijk helemaal niet genoeg tijd is om alle personages hele achtergronden te geven. Dat zorgt ervoor dat het wat oppervlakkig blijft en er veel gehint wordt naar elementen van de geschiedenis van sommige personages die niet uitgewerkt worden.
De plot is wat dunnetjes en heeft wat gaten, maar het boek leest lekker weg omdat de hoofstukken niet al te lang zijn en het taalgebruik niet ingewikkeld is.
Ik kan het boek van harte aanraden, mits je er niet ingaat met de vewachting een spannende thriller met een who-dunnit element te gaan lezen, want dan kan hij tegen gaan vallen. Het boek kabbelt in een prettig tempo voort, maar ik heb nergens echt mijn adem in moeten houden.